Wat klanten vertellen

Klantervaringen

Wat klanten vertellen

Lizette Ariens en Jikke Weidema

Little Boomerang

"Als sociaal ondernemers liepen wij tegen een aantal dingen aan: we waren al anderhalf jaar bezig en maakten maar geen duidelijke keuze. Sterker nog: er kwamen steeds meer mogelijkheden bij. Het lukte ons niet om knopen door te hakken, vandaar dat we de hulp van Jacqueline inwonnen. Met veel geduld en soms met een kritische geluid, liet ze ons nadenken en vragen beantwoorden, om ons zelf tot conclusies te laten komen. Ze stuurde ons en gaf waar nodig ook haar mening, zonder die aan ons op te leggen. We leerden op een andere manier kijken naar:
onszelf, onze onderneming en het product dat we maken. Verrassend genoeg kwamen we tot een hele andere conclusie dan we van tevoren gedacht hadden. Het bleek dat bij ons beiden het hart sneller ging kloppen bij het sociale karakter en minder bij de commercieel en duurzame kant van het bedrijf. De primaire focus ligt nu bij sociaal, maar met commercieel en duurzaam als belangrijke tweede focusgebieden. Dankzij Jacqueline hebben we  knopen doorgehakt, is ons businessmodel aangepast en ons financieel model. Mede dankzij haar sturing starten wij nu ons eigen sociale naaiatelier in Amsterdam."


Rianne van Essen

Gezinnig - Smoothing family life
www.gezinnig.nl

Gezinnig

"Jacqueline bekijkt mijn bedrijf met onafhankelijke ogen. Ze legt zwakke plekken bloot en ze laat kansen zien. Soms heb je – zeker als je alleen aan het roer staat – net even die bevestiging of kritische mening van een ander nodig. Ze confronteert terwijl ze motiveert, dat waardeer ik het meest aan de samenwerking.

Jacqueline is betrokken op operationeel niveau, ook al zien we elkaar slechts een dagdeel per maand. Geen algemene adviezen, maar ze denkt en rekent mee alsof ze deel uitmaakt van het team. Door onze samenwerking heb ik beter zicht gekregen op de financiële bedrijfsvoering, ik heb gebruik kunnen maken van haar netwerk en ik ben veel sterker aan het focussen, hetgeen ten goede komt aan de resultaten!"


Suzan Demmers en Nicole Loos

Deens

"Wij hebben Yem advies benaderd omdat gaandeweg de jaren de structuur binnen onze organisatie verloren leek te zijn gegaan. Drukte op alle fronten lag daaraan ten grondslag. Het (deels)ontbreken van een goede structuur gaat doorwerken in de resultaten. Keihard werken, maar niet het idee hebben vooruit te gaan zorgt voor frustratie in plaats van motivatie en inspiratie.

Jacqueline heeft gedurende 4 sessies een goed beeld van onze organisatie gekregen. Samen is er gesproken over kansen en bedreigingen. Door haar helicopterview, kregen ook wij een andere kijk op onze organisatie. Op basis van diverse analyses werkten we aan betere inzichten op zowel financieel als organisatorisch vlak. Door dit inzicht kunnen we beter onderbouwd beslissingen nemen en  daar waar het niet naar verwachting verloopt op tijd bijsturen; proactief ondernemen.

Yem advies heeft ons geholpen het probleem te inventariseren, te analyseren en om te zetten naar een werkbaar plan van aanpak. Ook tijdens de daadwerkelijke uitvoering van dit plan van aanpak, blijft Yem advies voor ons klaar staan met raad en daad. In Yem advies hebben wij een betrouwbare, betrokken en motiverende partner gevonden."


Josien Broekhuis

MiniMarkt

"Omdat ik door de drukte van het runnen van mijn twee winkels niet (genoeg) toe kwam aan een goed overzicht van de stand van zaken van mijn bedrijf was ik op zoek naar iemand die mij hierbij kon helpen. Ook wilde ik uitvinden waar mijn toekomst mogelijkheden lagen. Als ondernemer lijk je vaak van het ene te blussen brandje naar het volgende te rennen en is er zelden tijd voor een moment van bezinning. Via via kwam Jacqueline op mijn pad en hier liggen nu juist haar kwaliteiten: ze positioneert zich vrij soepel en zonder iemand voor het hoofd te stoten ìn het bedrijf en is niet bang om moeilijke & kritische vragen te stellen. Zo verkrijgt ze inzicht en volgt er een goede analyse.

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren en kan iedereen die nu vastzit in de ontwikkeling van zijn/haar bedrijf óf die begeleiding zoekt bij het zetten van de volgende stap Jacqueline ten zeerste aanraden."

Natascha Klootsema

Flavourites

"Wat fijn; de verfrissende blik van Jacqueline Opstelten op onze business. Wat gaat goed, wat kan beter... Jacqueline denkt mee, komt met heldere adviezen en is wat ons betreft echt een aanrader als je behoefte hebt aan een positief-kritische blik van buitenaf."

Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Copyright © 2020 Yem advies. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians